Poznati su rezultati Poziva za male projekte

Završen je prvi ciklus Poziva za male projekte Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj! Upravitelj Fonda je 26. srpnja donio odluku o financiranju ukupno 21 projekta u okviru Poziva 4 za male projekte Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj. Dodatnih šest projekata preporučeno je za rezervne liste u tri učinka. Ukupan zatraženi iznos financijskih podrški za preporučene projekte iznosi € 312.634,18 od ukupno raspoloživog iznosa od € 315.000. Preporučeni projekti doprinose četiri učinka Fonda.

U skladu s posebnim odredbama Poziva 4, najmanje 50% ukupno raspoloživih sredstava dodijeljeno je organizacijama sa sjedištem u nedovoljno razvijenim i depriviranim područjima i organizacijama koje rade s marginaliziranim i ranjivim ciljanim skupinama. Konkretno, od ukupnog iznosa preporučenog za dodjelu čak 67% usmjereno je projektima koji zadovoljavaju jedan od navedenih kriterija, a 19% sredstava se odnosi na projekte čija je provedba usmjerena na nedovoljno razvijena i deprivirana područja.

Važno je istaknuti da se među prijaviteljima i organizacijama preporučenima za financiranje i onima na rezervnoj listi nalazi veliki je broj onih koji su se po prvi puta javili na do sada objavljene Pozive u okviru Fonda, a dva projekta doprinose bilateralnoj suradnji s organizacijama iz država darovateljica.

Pozivamo sve koji nisu ostvarili financijsku potporu unatoč ostvarenim visokim bodovima u postupku procjene da se jave na Pozive koji će se objavljivati u narednom razdoblju.  

Popis preporučenih prijava je dostupan OVDJE.

Povečanje slova