Potencijalni partneri za bilateralnu suradnju

Predstavljamo organizacije iz zemalja donatorica – Norveške, Islanda i Lihtenštajna – koje su dosad iskazale interes za bilateralnu suradnju i sudjelovanje u info radionicama, te prenosimo dojmove Sanje Sarnavke iz Zaklade SOLIDARNA, koja je u ime konzorcija za provedbu Fonda sudjelovala na ženskoj konferenciji na Islandu.

„Bilo bi poželjno da organizacije koje prijavljuju projekte nađu partnerske organizacije s Islanda jer je to zemlja od koje možemo puno naučiti kad je zaštita ljudskih prava u pitanju. Potpuno sekularna država koja smatra da je pitanje vjere privatna stvar svake osobe a građanke i građani su dužni poštivati Ustav i zakone. Posebno su usredotočeni na pitanje rodne ravnopravnosti i suzbijanje rodno uvjetovanog nasilja. Šefica policije misli da su ogroman napredak napravili tek kad su shvatili da u središte pozornosti institucije moraju staviti žrtvu i kad su izdvojili znatna sredstva na uspostavu sustava zaštite. Zaklada SOLIDARNA može ponuditi neke kontakte s organizacijama i institucijama na Islandu s kojima bi se mogao uspostaviti partnerski odnos u provedbi projekata.“ – Sanja Sarnavka o suradnji s islandskim organizacijama civilnog društva

Dosad se za bilateralnu suradnju prijavilo nekoliko ženskih organizacija, organizacija koje djeluju u području kulture te organizacija koje se bave mentalnim zdravljem ili rade s mladima i ranjivim skupinama. Mnoge od njih vezane su uz interkulturnu i međugeneracijsku suradnju, što su neki od prioriteta Programa Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj.

Informacije o zainteresiranim organizacijama možete pronaći OVDJE.

Vodič za pomoć u pronalasku partnera iz Norveške, Islanda i Lihtenštajna u okviru Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj možete pronaći OVDJE.

Ako ste zainteresirani za suradnju s ovim organizacijama, molimo vas da nam pošaljete Sažetak projektne ideje za partnere (obrazac je dostupan u natječajnoj dokumentaciji otvorenih poziva za velike i Ad-hoc akcijske projekte), kratku informaciju o organizaciji na engleskom jeziku (cilj, svrha djelovanja, ključne aktivnosti), i upit za kontaktom na podrska@acfcroatia.hr do 30. ožujka 2020. godine.

Povečanje slova