Ugovoren je i sedmi ad hoc projekt

Potpisan je i zadnji, sedmi po redu, ugovor o financijskoj podršci za ad hoc akcijski projekt u okviru Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj prema pozivu koji je bio otvoren do 17. svibnja 2020. godine. Riječ je o projektu udruge Forum za održivi razvoj – Zeleni prozor, pod nazivom “Studenti za studente – naš glas za dostojanstvo studentskog rada”. Ukupna vrijednost projekta je 5.000 eura, a financijska podrška Fonda za aktivno građanstvo u iznosu od 4.500 eura će biti upotrijebljena za sljedeće aktivnosti:

  1. Istraživanje o zastupljenosti, prednostima, nedostacima i oblicima studentskog rada među studentima Republike Hrvatske
  2. Predstavljanje zaključaka istraživanja i održanih fokus grupa
  3. Sastavljanje prijedloga javnih politika i izmjena propisa vezanih uz studentski rad, uz tribinu koja će se održati online i uključiti studente, studentske predstavnike i donosioce odluka iz svih dijelova Republike Hrvatske.

Čestitamo Forumu i sa zanimanjem čekamo rezultate ovog zanimljivog projekta potaknutog pandemijskim uvjetima koji su dodatno naglasili razlike između radničkih prava studenata i ostalih građana na tržištu rada.

Poziv za ad hoc akcijske projekte je ponovo otvoren 30. lipnja 2020. godine, a više informacija o uvjetima prijave možete pronaći OVDJE.

Povečanje slova