SKOCKANO: e-tečaj

Ako provodite programe neformalnog obrazovanja i želite povećati kvalitetu svog obrazovnog rada, upišite se na besplatan i dostupan e-tečaj koji vam u tome može pomoći

Centar za mirovne studije objavio je finalnu verziju e-tečaja koji ima za cilj podršku organizacijama civilnog društva za poboljšanje rada u području neformalnog obrazovanja (NFO).

Ovo je dio Sustava za osiguravanje kvalitete neformalnih obrazovnih programa Skockano koji je pokrenut 2022. sa standardima i kriterijima za NFO te oznakom kvalitete SKOCKANO. Cijeli Sustav, a u velikoj mjeri i projekt, osmišljen je sa željom da bude podrška OCD-ima u podizanju kvalitete njihovog obrazovnog rada, a također i doprinos promociji i etabliranju kvalitetnog rada udruga.

Tečaj se sastoji od modula: Sustav osiguravanja kvalitete Skockano, Neformalno obrazovanje, Participativna metodika i Neformalno obrazovanje u digitalnom okruženju.

Namijenjen je svim osobama koje provode neformalne obrazovne programe, a žele unaprijediti ili osvježiti svoja znanja u tom području. Moduli su slobodni za korištenje tj. potpuno besplatni.

Više informacija nalazi se na stranici SKOCKANO – ovdje.

A samom tečaju može se pristupiti putem ove poveznice: https://skockano.elearning.hr/login/index.php 

E-tečaj je razvijen u sklopu projekta SKOCKANO – Standard Kvalitete Organizacija Civilnog društva Konstruktivno Angažiranih u Neformalnom Obrazovanju i namijenjen je organizacijama civilnog društva, ali i svima koje tema zanima. Kroz strukturirane lekcije, interaktivne materijale i resurse, tečaj omogućuje polaznicima_ama stjecanje znanja i vještina potrebnih za uspješnu provedbu programa neformalnog obrazovanja.

Projektom SKOCKANO želi se povećati utjecaj OCD-a u području neformalnog obrazovanja kroz uspostavu održivog sustava kvalitete neformalnog obrazovanja, jačanje kapaciteta OCD-a za provedbu neformalnog obrazovanja i primjenu sustava kvalitete, produbljivanje sektorske i međusektorske suradnje te jačanje vidljivosti sektora.

Povečanje slova