Regionalna radionica zagovaranja u svrhu društvenih promjena

Upravitelji programa Fonda za aktivno građanstvo iz Republike Češke i Poljske pozivaju vas na “Regionalnu radionicu zagovaranja 2024” koja će se održati u gradu Kutná Hora u Češkoj od 03. do 06. lipnja 2024. Sudionici će raditi na pitanjima iz svoje prakse i problemima koje žele riješiti i naučiti kako pripremiti strategije zagovaranja uz pomoć učinkovitih alata.

Ovaj događaj namijenjen je predstavnicima organizacija civilnog društva koje se bave zagovaranjem politika usmjerenih prema dobrobiti za klimu i okoliš, ali i manjim organizacijama koje žele usvojiti različite alate i strategije zagovaranja tema kojima se u praski bave.

20 predstavnika organizacija civilnog društva naučit će kako učinkovito planirati svoje zagovaračke kampanje kroz;

● analizu problema, uključujući njegove korijene i posljedice
● definiranje cilja zagovaranja
● identificiranje ključnih političkih aktera koji imaju utjecaj na promjenu
● definiranje zahtjeva i aktivnosti prema identificiranim političkim akterima

Organizatori su odvojili dovoljno vremena za razmjenu ideja i raspravu o rješavanju problema među sudionicima, kao i vrijeme za upoznavanje mjesta održavanja (kulturni program / obilazak lokacije).

Više o konferenciji možete pronaći OVDJE.

Dnevni red konferencije možete pronaći OVDJE.

Radionica je otvorena primarno za organizacije uključene u kampanje zagovaranja zaštite okoliša i klime na nacionalnoj ili lokalnoj razini ali je otvorena i za druge organizacije koje žele naučiti više o zagovaranju u području klimatskih promjena i okoliša.  

Zainteresirani mogu ispuniti prijavnicu.

Iz Hrvatske će moći sudjelovati do dvije/tri osobe. Ključni kriterij za odabir sudionika je aktivno iskustvo u temi događaja i motivacija.

Troškovi sudjelovanja, putovanja i smještaja za sudionike radionice će biti u cijelosti pokriveni iz fonda za Regionalne inicijative civilnog društva.

Povečanje slova