Pro-NGO – kvalitetnijim upravljanjem do društvenih promjena

Nositelj projekta: Udruženje za razvoj kulture „URK“

Partneri:

  • Gong
  • GRIF usluge d.o.o.
  • O.A.ZA. – Održiva Alternativa Zajednici
  • Udruga “MI” – Split
  • Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju “Zvono”
  • Scanteam

Razdoblje provedbe: 1. travnja 2021. godine do 30. ožujka 2024. godine

Ukupna vrijednost projekta: 200.000,00 EUR

Kontakt osoba za više informacija: Blaženka Sečkar, blazenka@gong.hr

Poveznice na relevantne internetske stranice: www.mochvara.hr

Opis projekta:

Pro-NGO – kvalitetnijim upravljanjem do društvenih promjena je projekt usmjeren na jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva u Hrvatskoj.  Alati kojima organizacije trenutno upravljaju administracijom i financijama su za razinu složenosti i većinu njihovih potreba nedostatni, dok kreativna rješenja dostupna na hrvatskom jeziku izostaju. Naša cjelokupna intervencija osnažuje kapacitete OCD-a u području financija i administracije, razvija inovativne alate koji ostaju organizacijama civilnog društva i nakon završetka ovog projekta te unaprjeđuje komuniciranje o važnosti snažnog civilnog društva. Inovativnim pristupom i uključivanjem samih organizacija u dizajniranje rješenja ovaj projekt na jedinstven način omogućuje zajedničko kreiranje alata za poboljšanje financijsko-administrativnog poslovanja OCD-a i jačanje kapaciteta u području javnog komuniciranja društvenog doprinosa organizacija civilnog društva (OCD).

Predložena rješenja utemeljena su na dugogodišnjem iskustvu organizacija u partnerskom konzorciju, njihovim društveno poduzetničkim inicijativama koje im dodatno omogućavaju široku međusektorsku perspektivu i iskustvo. Projekt je usmjeren na povezivanje organizacija za jačanje otpornosti na krize, oslanjajući se na iskustva postojećih mreža, saveza i neformalnih inicijativa, razvoj open-source web platforme kao digitalne podrške zajedničkom djelovanju i osnaživanju kapaciteta, razvoj i provedbu ciljanih programa edukacija i mentorstva, razvoj priručnika za uspješno vođenje financijskog i administrativnog poslovanja, stažiranje radnica u financijama i trening javnog komuniciranja o financijskom zdravlju i društvenom doprinosu organizacija koji za cilj ima osnažiti kapacitete OCD-a da svoju misiju i svoje doprinose na razumljiv način uspješnije javno prenose, odnosno da pojačaju povjerenje javnosti. Dodatno, dio aktivnosti usmjeren je na razvijanje softvera za vođenje financija i administracije u OCD-ima, dizajniran sukladno potrebama korisnika.

Dobrobit od ovog projekta će imati sve progresivne organizacije civilnog društva definirane prema kriteriju Active Citizenship Fonda, a široko postavljeno projektno partnerstvo osigurava provedbu aktivnosti diljem Hrvatske. Norveški partner Scanteam s dugogodišnjim međunarodnim iskustvom i odmakom od hrvatskog konteksta osigurava svjež pogled na provedbu s obzirom da se projekt bazira na inovacijama. 

Povečanje slova