Podrška u razvoju bilateralnih partnerstava – Poziv za sektorske inovacije

U okviru svih natječaja Fonda za aktivno građanstvo, pa tako i aktualnog natječaja za projekte sektorskih inovacija usmjerenih na jačanje održivosti OCD-a u Hrvatskoj, posebno se potiče bilateralna suradnja s organizacijama iz država darovateljica (Island, Lihtenštajn, Norveška) koje dijele zajedničke vrijednosti poštivanja ljudskog dostojanstva, slobode, demokracije, jednakosti, vladavine prava i poštivanja ljudskih prava, uključujući i prava pripadnika manjina.

Bilateralna suradnja se odnosi na umrežavanje, razmjenu, jačanje suradnje, razmjenu i prijenos znanja, tehnologije, iskustava i dobrih praksi, što sve može biti dragocjeno za „svježi pogled na kronični problem“ u sklopu Poziva za sektorske inovacije kojem je cilj podržati hrvatske organizacije civilnog društva da se partnerski uhvate u koštac sa strukturnim izazovima samog sektora koja ograničavaju građanski aktivizam, i to na način koji će iznjedriti neka nova, održiva rješenja od koristi širokom krugu organizacija.

Iako se bilateralna suradnja, ocjenjuje i vrednuje tek u drugom koraku evaluacije, nakon podnošenja pune prijave (indikativni rok je 18. siječnja 2021.), prijaviteljima se preporučuje da već u fazi oblikovanja projektne ideje i pripreme projektnog sažetka krenu u potragu za bilateralnim partnerima, i to u odnosu na prepoznate potrebe za dodatnim znanjem, inspiracijom i iskustvom koje mogu povećati kvalitetu predloženih inovativnih rješenja.

Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj, Norveški helsinški odbor i Islandski centar za ljudska prava osigurat će podršku uspostavi kontakata i suradnje između hrvatskih organizacija i organizacija iz donatorskih država.

Norveški Helsinški odbor je postavio i bazu podataka s mogućim partnerskim organizacijama u Norveškoj i na Islandu kako bi se olakšala potraga za potencijalnim partnerima te vam preporučamo da je pregledate.

Ako vam treba naša izravna pomoć u posredovanju pri pronalasku bilateralnih partnera u svrhu pripreme projekata sektorskih inovacija, molimo pošaljite nam email na engleskom jeziku s (1) kratkim opisom vaše projektne ideje i (2) kratkim opisom kompetencija potencijalnog partnera te (3) vašim kontakt informacijama na partnerships@acfcroatia.hr.

Povečanje slova