Paket obrane demokracije – što to znači za europsko civilno društvo?

ACF Hrvatska vas poziva na online predstavljanje i razgovor s Aarti Narsee iz Europskog građanskog foruma o problematičnoj direktivi o stranom financiranju OCD-a u okviru EU paketa za obranu demokracije https://civic-forum.eu/press/press-release-european-commission-adopts-problematic-foreign-funding-directive-ignoring-civil-society-warnings.

Komentirajući najavu, Alexandrina Najmowicz, glavna tajnica Europskog građanskog foruma, rekla je: “Unatoč raširenim pozivima da se promijeni smjer, EU je odlučila nastaviti s direktivom koja će imati ozbiljne negativne posljedice za demokratsko civilno društvo u Europi i šire. Odnoseći se prema organizacijama sa sumnjom samo zato što primaju sredstva koja su “strana”, EU postavlja presedan koji će pozdraviti autoritarni čelnici diljem svijeta.”

Posljednja je godina programa Fonda za aktivno građanstvo, koju Zajednica za akciju (Community for Action) mreže upravitelja ACF-a želi započeti online sastankom na temu koja bi mogla biti zanimljiva svima koji nastoje biti u tijeku sa svime što se događa u međunarodnoj politici i politikama – posebice na razini EU.

23. siječnja od 10 do 11 sati želimo se usredotočiti na paket obrane demokracije koji je Europska komisija usvojila 12. prosinca 2023, dakle sasvim nedavno. Aarti Narsee iz Europskog građanskog foruma pomoći će nam da shvatimo važnost ove direktive o inozemnom financiranju.

Poziv je otvoren za sve organizacije civilnog društva, ne samo za korisnike ACF-a.

Registrirajte se, link za registraciju je dostupan u priloženom Dnevnom redu  a link na sastanak će biti poslan svima prijavljenima!

Više informacija o sadržaju potražite u priloženom dnevnom redu.

Povečanje slova