osnaŽENE u zdravstvenom sustavu

U okviru velikog projekta “RADAR – Osnaživanje zagovaračkih potencijala organizacija civilnoga društva za zaštitu ženskih ljudskih prava u zdravstvu“, udruga RODA – Roditelji u akciji izradila je e-tečaj “osnaŽENE u zdravstvenom sustavu” namijenjen volonterkama, zaposlenicama u udrugama i aktivistkinjama. “Kroz ovaj tečaj želimo osnažiti žene za bolje razumijevanje dominacije i pružanje otpora dominaciji kojoj su nerijetko izložene u zdravstvenom sustavu.” kažu iz RODA.

E-tečaj je dostupan na poveznici https://edukacija.roda.hr/tecajevi/osnazene-u-zdravstvenom-sustavu/

Osim toga, u izvrsnom video materijalu upoznaju gledatelje/ice s tehnikama dominacije s kojima se žene susreću pri porodu. Video je izrađen u suradnji s partnerskom organizacijom Otvorena medijska grupacija – O.M.G, a prijevod na hrvatski znakovni jezik i titlovi u suradnji s Forumom žena HSGN i donosimo ga u nastavku.

Rodin tim proveo je na Islandu četiri intenzivna radna dana, od 27. do 30. lipnja 2022. godine tijekom kojih su im islandske partnerice na projektu, Women’s Counselling, omogućile prijenos znanja i iskustva o tehnikama za suzbijanje dominacije, Master Suppression Techniques (MST). Kroz ovu iznimnu bilateralnu suradnju pripremile su nacrt programa za trening trenerica o tehnikama za suzbijanje dominacije, a naučeno je pretočeno i u ove vrijedne rezultate.

Povečanje slova