Oblikovanje budućnosti: inovativni i učinkoviti projekti o angažmanu i sudjelovanju

Regionalna inicijativa civilnog društva pod nazivom Oblikovanje budućnosti: inovativni i učinkoviti projekti o angažmanu i sudjelovanju održat će se od 9. do 10. kolovoza 2024., u gradiću Paide, Estonija.

ACF Estonija (Open Estonian Foundation) organizira dvodnevni događaj koji će kombinirati Regionalno okupljanje provoditelja projekata i upravitelje fondova iz zemalja u kojima se provodi Fond za aktivno građanstvo (Active Citizens Fund) zajedno s ACF Estonia kao nositeljem projekta tj. festivalom – Estonian Opinion Festival.

Estonian Opinion Festival / Festival mišljenja ima za cilj revitalizirati demokraciju jačanjem povezanosti političkog sustava i građana, poticanjem prostora za dijalog i sudjelovanje. Ovaj inkluzivni događaj uključuje rasprave i razmjene ideja u različitim fazama, predstavljajući gotovo sve društvene slojeve i svjetonazore. Slični događaji u drugim se zemljama često nazivaju “festivalima demokracije” zbog njihovog cilja – poticanja istinske demokratske rasprave i sudjelovanja. I ACF seminar i Festival mišljenja održat će se u gradiću Paide u središnjoj Estoniji.

Glavni cilj događaja je promicanje umrežavanja i međusobnog učenja dijeljenjem najboljih praksi uključivanja građana te predstavljanje formata Festivala mišljenja.

OVDJE je nacrt plana dvodnevnog događaja.

Kao i za sve dosadašnje događaje koji se organiziraju iz fonda za Regionalne inicijative civilnog društva, svi troškovi sudjelovanja će biti u cijelosti pokriveni. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem PRIJAVNICE najkasnije do 05. lipnja 2024.

Prioritet će imati osobe koje dolaze iz organizacija koje se i same bave sličnim temama kao i osobe koje dolaze iz lokalnih organizacija.

Pogledajte teaser video o događaju iz 2022. godine – https://www.youtube.com/watch?v=MMJdVYafln8&ab_channel=Arvamusfestival

Povečanje slova