Data Based Disinfo Defense: borba protiv dezinformacija i prijevara

Upravitelji programa Fonda za aktivno građanstvo / ACF iz Slovačke, Latvije i Republike Češke pozivaju vas na dvodnevni događaj pod nazivom “Data Based Disinfo Defense” koji će se održati u Bratislavi, od 17. do 18. travnja 2024.

Prvi dan je posvećen posjetu dvjema organizacijama koje se bave borbom protiv dezinformacija i prijevara — Gerulata Technologies i GLOBSEC gdje će sudionici imati priliku čuti i razgovarati o fenomenu i ključnim makro trendovovima koji se trenutno događaju u informacijskom prostoru, često u kontekstu predizbornih kampanja. Drugi dan slijedi tradicionalni konferencijski format s prezentacijama i panel raspravama.

Događaj će okupiti upravitelje fondova, organizacije civilnog društva, stručnjake i dionike kroz panel rasprave i interaktivne aktivnosti. Događaj ima za cilj razmijeniti dobre prakse i pristupe sve prisutnijim dezinformacijama u medijima što je u većini zemalja osobito prisutno u predizborno vrijeme. Ovdje se nalazi kratki opis konferencije i nacrt dnevnog reda.

Svi zainteresirani prijavnicu mogu ispuniti najkasnije do 08. ožujka 2024. Iz Hrvatske će moći sudjelovati do dvije/tri osobe. Ključni kriterij za odabir sudionika je aktivno iskustvo u temi događaja i motivacija.

Za sve koji će sudjelovati na ovom događaju, svi troškovi sudjelovanja, putovanja i smještaja će biti u cijelosti pokriveni iz fonda za Regionalne inicijative civilnog društva.

Više informacija o događaju možete pronaći OVDJE.

Povečanje slova