Rezultati prvog kruga poziva za Ad hoc akcijske projekte u okviru Fonda za aktivno građanstvo Hrvatska

Upravitelj Fonda za aktivno građanstvo Hrvatska je 12. svibnja 2020. godine, na temelju preporuke Povjerenstva za odabir, odobrio za financiranje 6 projektnih prijedloga, koji između ostalog najbolje reagiraju na hitne probleme i situacije u lokalnim zajednicama i društvu, u ovom trenutku jako pogođeni pandemijom kao i posljedicama zagrebačkih potresa. Proces odabira obuhvatio je ukupno 31 projektni prijedlog prijavljen na otvoreni Poziv za Ad hoc akcijske projekte u razdoblju od 15. do 27. travnja 2020. godine.

Prema indikativnoj raspodjeli proračuna poziva, odobreni su projekti prema tematskim učincima kako slijedi:

  • učinak 1 „Ojačana zagovaračka / watchdog uloga civilnog društva“ – 2 od ukupno 8 zaprimljenih projektnih prijedloga;
  •  učinak  br. 2 „Povećana podrška ljudskim pravima, vladavini prava i dobrom upravljanju“ – 1 od ukupno 7 zaprimljenih prijedloga projekata,
  • učinak br. 3 „Ojačana demokratska kultura, građanska svijest i građanski angažman“ – 3 od ukupno 16 zaprimljenih prijedloga projekata.

Podaci o ugovorenim projektima i podržanim prijaviteljima će biti objavljeni na mrežnoj stranici Fonda nakon završetka postupka ugovaranja.

Poziv za Ad hoc akcijske projekte privremeno je zatvoren od 18. svibnja 2020. i ponovno će biti otvoren početkom lipnja 2020., s ciljem tehničkih poboljšanja Uputa za prijavitelje temeljenim na zapažanjima iz prvog kruga procesa odabira. Sve prijave zaprimljene do ponoći 17. svibnja 2020. godine, će biti obrađene u skladu s trenutno važećim Uputama za prijavitelje

Najava ponovnog otvaranja poziva će biti objavljena na vrijeme na www.acfcroatia.hr .

Povečanje slova