Radionica o javnom zagovaranju: otvorene prijave

Najavljujemo online radionicu za sadašnje, bivše i buduće provoditelje projekata ACF Hrvatska koja će se održati online u srijedu 13. srpnja 2022. od 10 do 12 sati, posvećenu vještinama javnog zagovaranja. Radionica će se temeljiti na primjerima uspješnih zagovaračkih akcija koje su provele organizacije civilnog društva  uz financijsku podršku Fonda za aktivno građanstvo Hrvatska. Bit će ovo i prilika za podsjetnik na kriterije i postupak prijave za podršku u okviru trajno otvorenog poziva za Ad hoc akcijske projekte.

Radionica je otvorena svim zainteresiranim aktivnim građanima i građankama koji djeluju kroz građanske inicijative i organizacije civilnog društva na razvoju demokratskog, pravednog i uključivog društva i zajednice, u skladu s vrijednostima Fonda.  Znači prijaviti se mogu bivši i aktualni   korisnici program ACF Hrvatska,  oni koji trenutno razmišljaju o prijavi na Poziv za ad hoc akcijske projekte kao i svi  koji žele postati hrabriji i uspješniji  u javnom zagovaranju. Pri odabiru sudionika/ica vodit ćemo se razinom vaše motivacije i iskazanim interesom za učenje i djelovanje u zagovaračkom prostoru.

Dnevni red radionice

  • 10h – 10:30h – Što je javno zagovaranje i kako mu uspješno doskočiti?
  • 10:30 – 11:00 – Dobre prakse javnog zagovaranja i pouke za buduće zagovarače
  • 11:00 – 11:45 – Zagovaračka „klinika“ u malim grupama
  • 11:45 – 12:00 – Izvori podrške zagovaračkim akcijama putem ACF Hrvatska

Radionicu će voditi Marina Škrabalo iz zaklade SOLIDARNA članica tima za jačanje kapaciteta u timu ACF Hrvatska, a svoja iskustva i pouke iz prakse podijelit će i uspješni zagovarači i zagovaračice iz korisničkih organizacija  ACF Hrvatska. Program će uključiti interaktivno izlaganje, plenarnu raspravu  i strukturirani rad u malim grupama. Na radionici može sudjelovati i više osoba iz iste organizacije.

Rok za prijavu je utorak 12. srpnja 2022. do podneva – ispunite prijavnicu OVDJE. (https://www.surveymonkey.com/r/prijavnica_zagovaranje_ACF)

Potvrdu sudjelovanja sa poveznicom na Zoom dobit ćete putem e-pošte istoga dana, u utorak 12. srpnja najkasnije do 15h.


Povečanje slova