Otvoren je poziv iz Fonda za bilateralnu suradnju

Jedan od najvažnijih ciljeva Fonda za aktivno građanstvo je jačanje bilateralne suradnje između organizacija civilnog društva iz Hrvatske  i partnera iz zemalja darovateljica – Islanda, Lihtenštajna i Norveške. U sklopu Fonda za bilateralnu suradnju na raspolaganju je 85.000 eura. Dio tih sredstava – 65.000 eura – bit će raspodijeljen kroz ograničeni poziv za bilateralne inicijative za nadogradnju rezultata u onim projektima koji uključuju (ili su uključivali) bilateralnog partnera i financirani su u sklopu ACF programa u Hrvatskoj! Poziv je otvoren od 21. veljače 2023. godine.

Za financijsku podršku iz Fonda za bilateralnu suradnju su prihvatljive aktivnosti koje omogućuju povezivanje, razmjenu i prijenos znanja, tehnologija, iskustava i dobrih praksi između provoditelja projekata i organizacija iz država darovateljica. Aktivnosti moraju biti vezane uz projekte sufinancirane u okviru ACF programa u Hrvatskoj i predstavljati njihovu nadogradnju.

Nositelji projekata financiranih u okviru programa ACF u Hrvatskoj, koji su se provodili ili se još provode u partnerstvu s organizacijom iz jedne od zemalja donatora, mogu se prijaviti za dodatna sredstva. Prijaviti se mogu i organizacije iz država darovateljica koje su partneri u projektima financiranim u okviru ACF programa.

Tekst poziva možete pronaći na ovoj poveznici, a otvoren je do iskorištenja sredstava, odnosno najkasnije do 31. listopada 2023. godine.

Povečanje slova